گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1397/09/18 - 16:10
كد :2

انواع سبک های طراحی لوگو

در ابتدای قرن بیستم با معرفی چاپ رنگ و تولد صنعت تبلیغات، طراحی لوگو عمدتا از یک لغت نامه از تصاویر ملی، دریایی و کشاورزی استفاده می شد. مردم به راحتی معنای این نمادها را درک می کردند. علامت های ملی (تاج، پرچم ها و نشان های ارتش) به معنای شرافت و موقعیت است، در حالی که نمادهای دریایی، طبیعی و کشاورزی (دریاها، پرندگان زندگی، پرندگان، ساقه های گندم و حیوانات مزرعه) خلوص و طراوت را نشان می دادند.

لوگو یک نشانه گرافیکی و سمبل کسب و کار فرد است که این  نشانه گرافیکی به وسیله شرکت‌های تجاری، تولیدی و صنعتی و هم‌چنین کسب وکارهای کوچک استفاده می‌شود تا از این طریق نوع خدمات اهداف و محصولشان را سریع‌تر به مخاطب معرفی کنند. به واسطه خلاقیت، منحصر به فرد بودن و بصری بودن در اذهان حک شده و ماندگاری بیشتری در ذهن مخاطب داشته باشند.

طراحی لوگو

طراحی لوگو یا نشانه نمادی برای یک عبارت و بیانگر یک مفهوم است. همانگونه که امضاء نشانه ای برای افراد است آرم هم نشانگر برند و یا موسسه صاحب آرم است. طراحی آرم و لوگو در هر جایی که ثبت گردند نشان دهنده رد به جا مانده از آن موسسه یا شخص است.امروز از علائم و نشانه ها بیشتر در آموزش طراحی لوگو استفاده می شود.

 تمام آنچه که تنها از طریق زبان یا حرکات بیان می شد قابلیت ثبت و ماندگاری پیدا کردند. اصول کلی در ایجاد یک لوگو؛سادگی، هماهنگی با موضوع اصلی، کاربردی در زمان طولانی مدت، (قابلیت کوچک شدن، قابلیت تک رنگ شدن)، دارای شکل هندسی، واضح متناسب و متمایز باشد.

انواع نرم افزار های طراحی لوگو

نرم افزار ادوبی ایلوستریتور(adobe illustrator)

ایلوستریتور ( illustrator ) نام یکی دیگر از محصولات کمپانی ادوبی است که هم هنرمندان نقاش و هم طراحان گرافیک برای ساخت تصاویر وکتور (برداری) از آن استفاده می‌کنند. این نرم‌افزار برای اولین بار در تاریخ 19 مارس 1987 برای سیستم‌عامل مکینتاش ساخته شد و پس‌ازآن در سال 1989 برای ویندوز نیز ارائه شد. کمپانی ادوبی سالانه ویژگی‌ها و امکانات جدیدی را به این برنامه اضافه می‌کند و تحت لایسنس های مختلف برای فروش قرار می‌دهد. تا سال 2012 این محصول نیز مانند سایر محصولات این کمپانی با پیش‌وند CS منتشر می‌شد و پس‌ازآن تحت نام CC به بازار عرضه شد.ایلوستریتور نرم‌افزار موردعلاقه طراحان گرافیک برای طراحی حرفه‌ای انواع فونت، لوگو، ست اداری، اینفوگرافیک، نمودار، دیاگرام، کاراکتر تبلیغاتی و …. هست و اساساً چون کارکردن با آن سخت‌تر از نرم‌افزار فتوشاپ هست افراد کمتری با آن آشنایی دارند. اما همان‌طور که گفته شد طراحان گرافیک حرفه‌ای به‌طور کامل با این نرم‌افزار آشنایی دارند و با استفاده از این برنامه یا استفاده ترکیبی از ایلوستریتور و فتوشاپ می‌توانند آثار تأثیرگذار و حرفه‌ای را خلق نمایند.

بعضی از توانایی های نرم افزار ایلوستریتور

  • ابزار رسم بردار پیشرفته
  • ابزار تایپ لمسی
  • قابلیت ایجاد طرح‌های مجعد برای صفحات وب
  • قابلیت رنگ آمیزی و طرح ریزی به صورت Perspective
  • امکان وارد کردن چندین فایل در طرح ایلوستریتور
  • قابلیت طراحی طرح‌های Vector های بسیار پیچیده
  • استخراج CSS از منابع تحت وب
  • و …

نرم افزار طراحی لوگو

نرم افزار فتوشاپ(photo shop)

 فتوشاپ معروفترین و محبوب ترین نرم افزار در زمینه طراحی است. افراد زیادی با این نرم افزار کار می کنند از جمله طراحان گرافیک در زمینه چاپ، طراحی وبسایت، طراحی نرم‌افزار و اپلیکیشن، انیمیشن‌سازها و عکاسان و … . وقتی با این نرم افزار کار می کنید فرمت خروجی اصلی آن PSD است. در این نرم افزار می توان طرح هایی به صورت لایه باز به وجود آورد. اما بایستی بدانید که طراحی لوگو در فوتوشاپ اصولا منطقی و حرفه ای نیست.
یکی از شاخصه های مهم این نرم‌افزار در طراحی لوگو، پیکسلی بودن آن است که این امر در برخی طراحی‌ها منجمله طراحی لوگو کار را سخت می کند. در حالت کلی تصاویر را می‌توان به دو شکل پیکسلی یا وکتور (برداری) تقسیم کرد. فرق پیکسلی و برداری بودن عکس‌ها در جایی مشخص می شود که زمانی که تصویر بردار را داشته باشیم و بخواهیم اندازه این نوع تصویر را بزرگ یا کوچک کنیم، روی کیفیت تاثیر نمی گذارد و این جزو مزیت‌های آن است. درحالی‌که در حالت پیکسلی بعد از گذر از یک سایز مشخص، از کیفیت تصویر کاسته می‌شود.

مزایای نرم افزار فتوشاپ

  • امکان ویرایش ویدیو و ساخت انیمیشن
  • امکان طراحی سه‌بعدی
  • امکان انتقال فایل‌های طراحی به سایر نرم‌افزارهای شرکت Adobe از طریق Adobe Creative Suite
  • وجود دیگر نسخه های نرم افزار برای موبایل ( البته با امکاناتی کمتر )
  • استفاده برای عکاسی، طراحی وبسایت، طراحی اپلیکیشن، طراحی مخصوص چاپ و …

نرم افزار طراحی لوگو

 

نرم افزار کورل دراو Corel draw

کورل دراو در زمینه طراحی پوستر، لوگو، کارت ویزیت، طراحی جعبه و اسم، نسبت به سایر نرم افزارهای موجود در لیست، جدیدتر است. در عین سادگی، امکانات بسیار زیادی دارد. از مزیت های کورل دراو، سرعت بالای نرم افزار و همچنین سرعت در تولید طرح است.

نرم افزار های طراحی لوگو

سبک های طراحی لوگو

  •  تایپوگرام یا لوگوهای نوشتاری

لوگوهای نوشتاری،نشانه ای میباشد که صرفا به جای استفاده از تصویر از کلمات ،حروف ها و نوشته ها استفاده میشود و برای معرفی کردن یک روزنامه یا یک شرکت به کار میرود و به طور فشرده و مفید یک هویت را نشان میدهد.

 

طراحی لوگو حرفه ای

  •  مونوگرام یا لوگوهای نمادین

مونوگرام یا لترمارک به لوگوهایی گفته می شود که بر اساس  حرف اول نام برند، سایت، محصول و غیره طراحی می شوند. بر خلاف لوگوتاپ که در آن نام برند بصورت کامل بکار گرفته می شود در طراحی مونوگرام تنها از حرف اول نام برند استفاده می شود. زمانی که نام برند بسیار طولانی است بکار بردن تمام آن در لوگو بسیار پیچیده و شلوغ می شود در حالی که لوگوهایی مؤثر می باشند که در عین خلاقیت، ساده و قابل فهم باشند نه اینکه مخاطب کلی زمان بگذارد تا بتواند نوشته ی داخل لوگو را که معلوم نیست با چه فونتی طراحی شده بخواند. زمانی که نام برند طولانی است، پیشنهاد می کنیم از روش مونوگرام در طراحی لوگو هوشمندانه استفاده کنید تا قدرت برندسازی افزایش یابد.

 

لوگو حرفه ای

  •  پیکتوگرام یا لوگوهای تصویری

لوگوی پیکتوگرام ها مجموعه ای از علائم تصویری می باشند که  تنها از طریق ارتباط چشمی، پیام هایی را به مخاطب انتقال می دهند، حال این پیام ها می توانند از دسته علائم هشدار دهنده، باز دارنده و راهنمایی کننده باشند. نماد بصری که در پیکتوگرام ها استفاده می شود باید از لحاظ تصویری شبیه به شئ فیزیکی باشد تا مفهوم پیام را به خوبی منتقل کند، بنابراین نیازی نیست برای خلق آثار جدید از تصاویر پیچیده استفاده کنید.

در واقع پیکتوگرام ها در هر جایی که نیاز باشد، جایگاه خود را پیدا می کنند، کاربرد پیکتوگرام ها در گستره ی وسیعی از مشاغل و فعالیت های مختلف مثل تابلو راهنما عمل می کنند، به صورتی که افراد را از موقعیتی که در آن قرار دارند یا باید ها و نبایدهای دیگر مطلع می کنند. طراحی پیکتوگرام بر اساس موضوع مورد استفاده متفاوت است، اما اصول طراحی پیکتوگرام در زوایای مختلف برای تمام موضوعات یکسان می باشد و رعایت آن ها برای طراحی پیکتوگرام حرفه ای الزامی است.

طراحی لوگو نماد

  •  لوگوهای ترکیبی

این دسته از لوگو ها با ترکیب تصویر و نوشته اقددام به خلق نشانی ترکیبی از کسب و کار ما خواهند کرد. این لوگو ها می تواننند هر یک از انواع لوگوهای نام برده شده در دو گروه بالا را شامل شوند. برخی از بهترین لوگوهای ترکیبی شناخته شده Doritos Burger King و Lacoste هستند. از آنجا که نام به کار برده شده در لوگو با تصویر در ارتباط است، یک لوگوی ترکیبی یک انتخاب همه کاره است، که متن و نماد یا شخصیت با هم برای تقویت برند شما فعالیت می کنند. با یک لوگو ترکیبی، مردم نیز بلافاصله شروع به پیوند دادن نام شما با علامت تصویری یا شخصیت شما خواهند کرد! در آینده ممکن است بتوانید به طور انحصاری به یکی از این دو عنصر تکیه کنید و لازم نیست همیشه نام خود را درج کنید. همچنین، از آنجا که ترکیب یک نماد و متن یک تصویر متمایز را در کنار هم ایجاد می کنند، این آرم ها معمولاً ساده تر از یک علامت تصویری هستند.

 

لوگو حرفه ای

  • لوگو مسکات

 یک شخصیت ساده و تصویرسازی شده که کسب و کار شما را نشان می‌دهد. مسکات‌ها برای شرکت‌هایی که به دنبال ایجاد یک فضای سالم با توسل به خانواده‌ها و کودکان هستند فوق‌العاده می‌باشند. این لوگوها که رنگی و حتی کارتونی بوده معمولا سرگرم کننده هستند. از نمونه‌های موفق سبک مسکات در طراحی لوگو می‌توان به KFC اشاره کرد و یا حتی چیتوز و چاکلز در ایران.

 

لوگو تصویری